Søk i denne bloggen

onsdag 5. juni 2024

"Utveg" av Erling A. Westgaard Flote

Erling A. Westgaard Flote (f. 1983) har mastergrad i historie og arbeider som lektor i den vidaregåaande skulen. Utveg er den første romanen hans.

Johanne er sytten år, skulenerd og stort sett heime med mor og far i helgene. I nabohuset bur bestefar på straks nitti år, og i fjoset står ein gjeng mjølkekyr. Johanne har sett seg ut profesjonsstudiet i psykologi etter vidaregåande, og jobber hardt for å få femmere og seksere. Etter ein bedriten (bokstaveleg talt) laurdag med nedvask i fjoset sender Johanne ein kort snap til ei tidlegare bestevenninne, og ballen er i gang. Linn hoppa av heile skuleløpet, henger med rånarar og fester kvar helg. Johanne blir invitert med på fest, og takker overraskande nok ja. Ein fest blir til fleire, og vennskapet blir sterkare.

Samstundes kjenner Johanne presset om å ta over slektsgarden, eit par familiehemmeligheter ligger og ulmer, og kvifor drikker eigentleg onkel Tor? Det virker ikkje som mor og far forstår kva Johanne vil i livet, men det kan jo hjelpe å snakke om det.

Utveg er på knappe 150 sider, eg las den på eit par timar, og sitjer med klump i halsen mot slutten. Det ser mørkt ut ei stund, men livet smiler då siste side er vendt. Ungdommen trenger bøker som denne, og at den er på nynorsk er ingen problem. Det sier i alle fall nynorsk-fanatikeren :-) Det handler om vennskap, om å finne sin veg i livet, og at det fins ein utveg for dei fleste utfordringar om ein berre snakkar om ting. Forholdet mellom Johanne og bestefar kjenner eg meget godt igjen, for ein slik bestefar har eg hatt. Varmt anbefalt!

XOXO

| Utgitt: 2024 | Format: Innbundet, 151 sider | Forlag: Samlaget |

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar