Søk i denne bloggen

lørdag 7. mars 2015

Tanker på reise

Det er litt stille på bloggen nokon dagar. Merkeleg nok kjenner eg betre på den kjensla at det er stille når eg er ute og farter, enn når eg er heime. Heime kan eg jo publisere når eg vil, medan på reise med iPaden frister det lite. Eg og tastaturet til iPaden er ikkje heilt godvenner ennå. I skrivande stund sitter eg på hotell i Oslo. Eg har vore på to dagar med krimfestival, og det er fantastisk jillt. Til tider kan eg sjå ut som ein paparazzi med det det vesle kameraet mitt, og Instagram får til tider bileteoverdose.

Samtidig som eg koser meg på festival er det noko som er litt betre. Det å rusle i Oslos gater, det å ete frukost aleine samtidig som det er fullt av folk i spisesalen, det å lese heile Aftenposten i papirform istaden for på iPad, det å gå innom på ein kafé å sitte der i timevis med ei bok og slurpe kaffe og sist, men ikkje minst: å kjenne at energien og tiltakslysten kjem sakte, men sikkert tilbake etter nokon lange og travle jobbmånader. Alle burde få lov til å ta ferie akkurat når det passer dei! Hadde eg vore millionær kunne eg gjort dette i vekevis (innbiller eg meg hvertfall nå her eg sitter).

På torsdag vart dei nominerte til Rivertonprisen annonsert. Eg har kun lest Karin Fossums bok av dei nominerte, og skal blogge om den neste veke. Dei som kjenner meg i bloggmiljøet veit at eg sjeldan les serieromaner ukronologisk, men mogleg at eg gjer eit unntak i denne samanhengen. Jaklins nominerte er hans andre i serien, Reiersgårds er den andre, Junkers er den fjerde og krimkongen Staalesen er nominert med den syttende (!) så vidt eg husker. Staalesen har eg lest litt sporadisk, men aldri kronologisk og det hadde vore eit interessant prosjekt.

Dette innlegget vart lenger enn eg hadde tenkt, men plutseleg vart tastaturet medgjørleg. Håper å få skrevet litt meir enn bare om Fossum neste veke, eg høyrte blant anna ferdig Camilla Läckbergs nyaste krimroman, Lejontämjaren, tidlegare i veka, og har heller ikkje blogga om den fantastiske boka til Anthony Doerr, Alt lyset vi ikke ser. Den gjorde slikt inntrykk at eg hadde problemer med å plukke opp andre bøker då eg var ferdig.

God helg til alle!

XOXO

6 kommentarer:

 1. Jeg er ikke helt venner med tastaturet på iPaden jeg heller. Så det blir lite publisering på meg og når jeg er borte. Utenom når jeg har laget ferdig innlegg da :-) Det høres virkelig ut som du nyter dagene i Oslo. Er *bittelitt misunnelig* :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg vart veldig godvenn med det etter ei stund, det var derfor innlegget vart så langt :-) Forhåndspublisering er eg frykteleg dårleg på, eg er ein meir impulsiv blogger og har nesten skrevet ferdig innlegget før boka er ferdiglest ;-)

   Eg har kost meg noko vanvittig. Nå har eg trukket meg tilbake, og reiser heim i morgon, men for nokon bra dager.

   Slett
 2. Koselig innlegg! Godt å være på snn tur og festival. Helvetesilden av Fossum leste jeg ut i kveld, og har nettopp blogget kjapt om den . Likte boka veldig vondtgodt.
  Doerrs bok ser jeg frem til å lese, men den må vente litt…Jeg skal reise til helga en tur på tre døgn, men tar med meg noen kortere krim istedet..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anita! Helvetesilden var vondgod - enig i det :-)

   Slett
 3. Det er fint å være på reise, i bevegelse, på eventyr. :)

  SvarSlett