Søk i denne bloggen

søndag 26. juni 2016

Bok: "De fires tegn" (Sherlock Holmes #2)

Forfatter: Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930)
Originaltittel: The Sign of the Four, oversatt av Nils Lie
Utgitt: 1890
Min utgåve: 2015
Format: Innbundet, 192 sider
Forlag: Bokvennen

Den britiske forfatteren Sir Arthur Conan Doyle studerte medisin innan han skreiv første bok om Sherlock Holmes. Lite visste han at han hadde skapt eit fenomen som framleis er gjeldande den dag i dag.

I De fires tegn får Holmes og Watson besøk av den unge Mary Morstan. Frøken Morstans far forsvant sporlaust for ti år sidan, men i nokre år etter dette har ho mottatt perler frå ein ukjent avsender. Nå ønskjer Mary Morstan å kome til botn i saka, og sender Holmes og Watson ut på ein av dei mest eiendommelege sakene i historien. London er full av ulike avkroker, og mysteriet fører dei inn i ein av dei mest tåkete, og forholdet deira vil aldri bli det same igjen.

Mitt andre møte med Sherlock Holmes, og eg likte betre denne enn En studie i rødt. Klassisk krim der unge gategutter blir detektiver, hemmelege luker i skumle hus, forbrytere som hadde skremt vatnet av dagens detektiver og mykje meir gjer denne bloggaren veldig glad. Språket er førsteklasses, og det er ingenting eg stusser på i norsk oversettelse. Det flyter like godt på norsk som eg trur det ville gjort på engelsk. Anbefales!

XOXO

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker Sherlock! Nå er jeg også igang med serien på Netflix. Anbefales hemningsløst! Hunden fra Baskerville er favoritten i bokform sålangt, og London innhyllet i tåke er det perfekte bakteppet for klassisk krim. 221B Baker Street it is :)

    SvarSlett
  2. Å, denne fikk jeg lyst til å lese!

    SvarSlett