Søk i denne bloggen

torsdag 1. februar 2018

Boktips i årets MammutkatalogMammutkatalogen er over oss igjen, og eg har fleire gonger via sosiale medier fått innblikk i årets utgåve. Det er ikkje mykje eg skal ha sjølv, men eg har funne eit par bøker som nok får flytte inn. Eg fant imidlertid mange som eg gjerne vil andre skal lese, og dei vil eg tipse om.Illustratør Lisa Aisato har pennen sin med i fleire bøker i katalogen, men dei aller finaste er Snart sover du (nr 1010) og Mine to oldemødre (nr 702). Mummitroll-mamma Tove Jansson har ikkje bare skrevet om Mummitrollet, men ei rekke andre fine bøker, blant anna Sommerboken (nr 61). Den østerrikske forfatteren Robert Seethaler er delvis ukjent i Noreg, men med romanen Et helt liv (nr 115) håper eg fleire vil oppdage forfatteren.


For spesielt interesserte nemner eg Jens Andersens biografi om Astrid Lindgren (nr 231), Denne dagen, et liv, biografien om prinsesse Ragnhilds ektemann Erling Lorentzen (nr 247) og Simon Sebag Montefiores massive verk om Romanov-slekten (nr 311).

XOXO

4 kommentarer:

 1. Sykt lyst på Romanov-boka, men kommer aldri i livet til å lese den. Sånn for å være helt ærlig :-/

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har vurdert fleire gonger å kjøpe den, men så lånte eg den på biblioteket og las den. Nå frister det lite å bruke både penger og hylleplass på den då den var litt langtrukken for min del ;-) Eg kan litt om dei siste to tsarene på grunn av andre kongelige i historien, men det vart litt over the top sjølv for ein rojalist som meg.

   Slett
 2. Tror jeg må unne meg Romanov og Aisato, selv om Eli er skeptisk til om hun får lest førstnevnte?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde det ikkje vore for at eg har lest den hadde eg nok kjøpt den. Aisato er ein vinner uansett, og du må jo "lære" opp barnebarnet ditt ;-)

   Slett