Søk i denne bloggen

søndag 1. juli 2018

Leserefleksjonar #34 | Juni i bøker

Juni var: Plutseleg over! Familietur med 81 andre (!), kollegafest, fars 60-årsfeiring og sikkert fleire ting eg ikkje husker. Mai-sola gjekk over til juni-skyer og med jærsk vind på toppen flytta eg kjapt inn i overtrekksklede igjen. Nå ser det ut til at den siste jobb-veka mi før ferie blir solfylt og det gler eg meg over.

I juni las eg: Ein heil del, men mykje som ikkje kan krysses av på anna enn Goodreads-utfordringa. Ungane på jobb har lest nokre myldrebøker, og det har vore så stas både for dei og for meg. Takk til Tine som tipsa om bøkene om Nora. Dei er lest og likt av meg, og skal lånes på ny til hausten.
 • H.K.H. Kronprinsesse Mary + fire fotografer: H.K.H. Kronprins Frederik
 • Synne Lea og Stian Hole (ill.): Du og jeg
 • Julianne Nygård og Tone Solberg: Drømmen om en baby
 • Sherryl Woods: Driftwood Cottage (Chesapeake Shores #5)
 • Sherryl Woods: Moonlight Cove (Chesapeake Shores #6)
 • Irene Marienborg: Det regner! sier Nora (Noras verden #1)
 • Irene Marienborg: Fine prikker! sier Nora (Noras verden #2)
 • Irene Marienborg: Jeg vil bake! sier Nora (Noras verden #3)
 • Irene Marienborg: Jeg må tisse! sier Nora (Noras verden #4)
 • Irene Marienborg: Gratulerer! sier Nora (Noras verden #5)
 • Irene Marienborg: Vi må rydde! sier Nora (Noras verden #6)
 • Irene Marienborg: En baby! sier Nora (Noras verden #7)
 • Irene Marienborg: Æsj! sier Nora (Noras verden #8)
 • Sherryl Woods: Beach Lane (Chesapeake Shores #7)
 • Anneliese Bunk og Nadine Schubert: Livet uten plast
 • Synnøve Eriksen: Spøkelseshuset (Jordbærdamene #20)
I juni kjøpte eg: Ein del kindle-bøker, ei bok frå eit forlag i Danmark, og eit par barnebøker.

Månadens store leseoppleving: Her må eg nemne fotoboka om kronprins Frederik. Han fylte nyleg 50 år, og i den forbindelse har kronprinsesse Mary saman med fire fotografer samarbeida om ei fotobok med bilete som ikkje hamna i verdspressa. Meget fin bok for meg som ønsker å sjå Frederik og Mary på den danske trona om ikkje så altfor lenge.

I juli skal eg: Ha ferie! Eg er veldig glad i jobben min, men ferie er noko heilt spesielt. Gje meg fire veker utan ein einaste plan. Booker-longlist kjem ut i slutten av juli, så eg må ta eit tak i eligible-lista i løpet av den neste veka.

Neste oppdatering kjem ikkje til å innehalde kva eg har kjøpt. Det betyr lite for meg kor mange bøker eg har kjøpt i løpet av ein månad eller eit år, og eg veit at det første eg gjer før eg kjøper ei bok er å sjekke fire biblioteker om dei har den inne. Eg skal og bli betre på å kjøpe til Kindle for det er ein genial måte å lese på senga med.

Kva har du lest og opplevd i juni?

XOXO

7 kommentarer:

 1. Heldige deg som har ferie allerede, jeg må utsette gleden en uke til. Kjekt å høre at du falt for Nora, og har lest alle bøkene. Tror sannelig jeg må gjøre det samme til høsten :)
  Bortsett fra to Nora-bøker har jeg ikke lest noe av det du leste i juni. Selv har jeg ryddet ut kassevis med bøker i juni, og leker med tanken på lesebrett, for å slippe å få flere bøker i hus. Skal bli flinkere å bruke biblioteket igjen, og slippe behovet for alltid å lese nye bøker. Men, først planfrie dager i Tyrkia, det gleder jeg meg til. God sommer Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. God du er som rydder ut kassevis med bøker, det er alltid godt. Eg skal vera nokre dagar heime hjå foreldra mine med broren min om nokre veker og eg veit det er eit par bokkasser der som må ryddes i ;-)

   Lesebrett er genialt, har aldri angra på det. God ferie i Tyrkia, og god sommar!

   Slett
 2. Jeg har også kuttet ut å skrive hvilken eller hvor mange bøker jeg har kjøpt inneværende måned,ofte glemte jeg å legge inn etter hvert og gikk litt i glemmeboken.
  Du har vært med på mye kjekt ser det ut til, og lest en god del i tillegg.
  Tenker det blir herlig med ferie om en ukes tid,og godt at vi fikk sommer igjen, ble litt straffet vi her oppe også for finværet vi hadde i mai.Nå er det like før solen går ned her og det er helt fantastisk å kunne sitte ute helt til nå.
  Ha en fin (lese)måned i juli og fredag kommer sesong 2 av "Anne with an E" det gledes! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er så glad for at det ikkje bare er meg.

   Gleder meg til meir Anne with an E :-)

   Slett
 3. Ha en fin ferie Elida! Jeg selv er kommet i lesesiget igjen, det har vært veldig opp og ned det siste året, men nå kjenner jeg at det kribler når jeg ikke får sette lydboka på øret (pga besøk osv) så da er jeg på rett spor. Jeg/vi har heller ingen planer. NULL ferie sålangt i kalenderen, men kanskje det blir etterhvert. Hvem vet. Føler jeg bor på ferie her inne i Lysefjordens mekka: Forsand, hehe. Det er ihvertfall nok turister som siger forbi i turistbåter, seilskuter, slagskip etc. Sola skinner, det blåser, og jeg har akkurat nå Jan Erik Fjell på øret :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så kjekt å lese at du er kommet i siget igjen, det tar på å flytte veit du :-)

   Slett
  2. Om under to uker får jeg også vite om jeg er kommet inn på studiet mitt, Engelsk språk og litteratur, så jeg tripper litt her. Nettstudie riktignok, for jeg har ikke anledning til å møte opp på UiS på det jevne, men gleder meg og krysser det jeg har :-)

   Slett