Søk i denne bloggen

onsdag 20. februar 2019

Mammutsalg 2019 - 5.-16. mars - Mine anbefalinger


Det er tid for årets Mammutsalg, og tradisjonen tro har eg saumfart katalogen først på nett før eg henta Mammut-avisa hjå Norli Jærhagen. Eg har tidlegare handla ein heil del på Mammut-salget, men i år fant eg ikkje så altfor mykje eg absolutt må ha. Enten har eg blitt økonomisk eller så har eg ikkje bokhylleplass, men eg har forhåndsbestilt eit par bøker (okei, seks stykker) hjå Norli Jærhagen. Eg har og fått melding om at alt er bestilt - hurra for gode bokhandlere!

Forhåndsbestillinger vart opna på mandag, og eg sendte inn min bestilling, og håper i det lengste at eg ikkje blir frista i butikken når bøkene blir lagt ut. Eg skal aldri sei aldri, og er det barnebøker på salg (gode barnebøker som eg liker) er eg ikkje vanskelig å be.


Nå har eg saumfart katalogen ein gong til, og funnet bøker i mi bokhylle som eg syns du skal vurdere fordi eg syns dei er gode og interessante på kvar sin måte. Husk å bruke din lokale bokhandel - dei trenger deg! (og nei, eg er ikkje sponsa av min lokale bokhandel, eg bare liker den. Og folka sjølvsagt.)


* Nr. 26 er Helga Flatlands femte roman, En moderne familie. Kva skjer med tre vaksne barn når foreldrene i ein alder av nærmare sytti år bestemmer seg for å skilje seg?
* Nr. 98 er Robert Seethalers andre norskoversatte roman, Tobakkshandleren. Eg skal innrømme med ein gong at denne har eg ikkje lest, men eg har lest hans forrige norskoversatte Et helt liv. Det var ein høydare og eg kjenner at eg er litt nervøs for å lese Tobakkshandleren for tenk om den ikkje er like god.
* Nr. 134 er En sommer med-trilogien. På Mammut-salget får du tre bøker i ei, og det er essays om Baudelaire, Proust og Montaigne. Meget interessant!
* Nr. 138 er Agnes Ravatns Verda er ein skandale. Dette er ei samling reisebrev frå eit halvt år på bygda, og eminente Ravatn bør finnes i alle bokhyller.


* Nr. 254 er Astrid Lindgrens Krigsdagbøker 1939-1945. Sverige var som kjent nøytrale under andre verdskrig, men det betyr ikkje at verdshendingane ikkje berørte den berømte forfatteren og familien hennar. Lindgren skreiv om små og store hendingar frå sin kvardag og om det som hender i verda, og er eit unikt stykke krigshistorie. Husk at barnebøkene til Astrid Lindgren kom ut først etter krigen, så dette er igrunnen noko av det første Lindgren skreiv.
* Nr. 508 er journalist Egon Holstads Den norske kaffesjela. Eg er veldig glad i kaffe, og hadde eit godt forhold til drikken og før eg begynte å drikke kaffe sjølv. I boka finner du masse informasjon om kaffe, og intervjuer med mennesker som Herman Friele og Tim Wendelboe.
* Nr. 777 er Agnes-Margrethe Bjorvands barnebiografi om Astrid Lindgren. Med nydelige teikningar av Lisa Aisato (ein av mine favoritter innan illustrasjon) og ein kjent historie er dette ei bok alle barn (og vaksne) burde ha i bokhylla. Min er absolutt ikkje kjøpt på salg, men den har autografen til Lisa Aisato inni og er meget kjær for meg.

XOXO

PS. Om du lurer på kva eg faktisk har bestilt så kjem det i neste omgang. DS.

10 kommentarer:

  1. Fine bøker og fine tanker om å bruke sin egen bokhandel, tar det til meg :) Gled deg til Sommer med... bøkene, to fenget, en dithenn at det ble 3000 sider ekstra å lese, mens med den siste ble det stopp. Har den fremdeles så jeg har ikke gitt opp.
    Jeg har bladd fort gjennom listen (på nett) men ikke funnet noen jeg må ha denne gangen, har et par bøker jeg vil ha, men de fant jeg ikke.
    Ha en super torsdag, i dag er det karneval hos oss :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg har lest den røde trur eg, usikker på dei to andre. Må sjekke Goodreads. Nå såg eg at det skal kome fleire i den serien, i alle fall som heiter Sommer med Nedreaas (Torborg Nedreaas).

      Håper karnevalet falt i smak hos både små og store!

      Slett
  2. Alltid mykje spennans å finne på mammutsalg.. det var bare det der med å begrense seg litt :/ Det blir et problem hehe Gleder meg te å sjå høtt du kjøpte :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg syns det er vanskeligere å begrense seg i bokhandelen enn når eg bestiller i katalogen :-)

      Slett
    2. Sant.. Vanskelig uansett hehe Men når jeg bestiller i katalog. Ender jeg alltid med å innom butikken en annen dag og fyller på xD

      Slett
    3. Om eg kjøper noko i butikken er det fordi eg ikkje såg det i katalogen, men eg er generelt betre i bokhandelen :-)

      Slett
  3. Jeg klarte å begrense meg til 4 bøker på bestillingslappen hos Norli M44 (min lokale bokhandel) :-) Jeg må fysisk holde meg borte fra bokhandelen hvis ikke jeg skal kjøpe flere, men som regel er det julegaver jeg kjøper. Og det er lov (har jeg bestemt) :-)
    Har du forresten sett at jeg leser Neuromanser av William Gibson som 1001-bok i februar?

    SvarSlett
    Svar
    1. Norli M44 er ein meget fin bokhandel - var der på lørdag og gjekk ikkje tomhendt heim ;-) Julegaver er lov - problemet mitt er at det er ikkje så mange eg skal ha gaver til som setter så pris på bøker som eg gjer.

      Eg har ikkje sett at du leser Neuromanser, så det noterer eg ned :-)

      Slett
  4. Jeg er heldigvis bortreist... hehe... Men, jeg har brukt mitt lokale bibliotek her i Whistler (noe jeg ikke gjør hjemme, for alt som jeg må ha må bestilles likevel og da kan jeg like gjerne gjøre biblioteksbesøket i Stavanger) OG jeg brukte min Houston-lokale bokhandel da vi var der på jobb forrige uke. Kjøpte med meg tre bøker derfra. Jeg støtter Barnes&Noble med alt jeg har av overskuddsvekt på innsjekket bagasje. Det er den eneste skikkelige bokhandlerkjeden de har i Houston og Texas forøvrig. Før i verden var det mange kjekke bokhandlere å besøke. Nå er de borte. B&N består, og jeg skal gjøre mitt beskjedne, men dog forsøk på å la dem leve litt lenger.
    Hurra for Norli! Jeg bruker dem når jeg skal kjøpe papirbøker hjemme, selv om den lille Norli på Jørpeland heller ikke har noe særs på lager av det jeg ønsker meg. Nå har jeg en plan for å skvise inn enda en bokhylle hjemme i huset, så antall papirbøker inn kommer til å øke igjen. Må si jeg virkelig savner biblioteket vi hadde i gamlehuset med 2000+ bøker. Det var temmelig spesielt. Sukk... (Men når min sønn flytter ut så blir det et gjesterom "til overs" - mohaha, gjett hva som skal opp på langveggen der...hihihi)
    Av bøkene du nevner over her har jeg lest Flatland og Ravatn, men må si at jeg ble temmelig interessert i Antoine Compagnon bøkene, selv om den eneste jeg har lest av forfatteren - Digital Melankoli - fikk en 2'er av meg på GoodReads... ups...

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, eg har tenkt på deg og Mammutsalget ;-)

      Eg bestiller ein del eg og, men Jærbiblioteka er i lag så eg tenker at det er innføre. Trur ikkje eg har vore innom Norli Jørpeland, men Norli Stavanger er magisk. Der har eg lagt igjen mykje penger.

      Slett