Søk i denne bloggen

torsdag 1. oktober 2020

Lesesirkel 1001 bøker | Victober


Det er 1. oktober, og tid for årets tiende kategori i lesesirkelen. Kategorien i oktober er Victober og i kategori-innlegget frå desember-19 skreiv eg:
Det er eit lesemaraton som går føre seg i oktober der du skal lese viktorianske bøker/verk gitt ut i Storbritannia eller Irland i årene 1837-1901 (altså medan dronning Victoria levde). Lesemaratonet sin definisjon sier at du kan kun lese bøker/verk gitt ut av britiske eller irske forfattere, eller forfattere bosatt i Storbritannia og Irland, i årene 1837-1901.
I tillegg må og boka vera på 1001-lista. Om du trenger tips så gir du beskjed, eg har notert meg 67 titler som passer inn i kategorien. Eg skal og vera med på det offisielle lesemaratonet Victober, og har skrevet om det her (intern lenke til min bloggpost).

Eg vil i år som i fjor sjekke i det stille om boka du har valgt er på den offisielle lista, og mi liste er finsjekket og oppdatert så bruk gjerne den. Eg håper dykk set pris på at eg sjekker boka/bøkene dine, og eg ser og det er liv i emneknaggen #elidas1001lesesirkel på Instagram.

Eg set stor pris på eit vink om du har lest i dei ulike kategoriane for sjølv om eg er (i mine auge) ekstremt god til å sjekke ulike sosiale medier så er det ikkje alt eg får med meg. Spør og grav om du lurer på noko. Alle som leser noterer eg i fanen over her, og premiering blir det garantert! God lesnad!

XOXO

14 kommentarer:

 1. Har du tips til ei veldig kjekk (og helst ikkje så lang) viktober-bok eg kan lese (helst lydbok)?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mulig, uten å vite kva du har lest tidlegare ;-) Du har jo "Alice in Wonderland" av Lewis Carroll, "Cranford" av Elizabeth Gaskell (kor mykje er ikkje for lang, denne er 7t), "The Adventures of Sherlock Holmes" av Arthur Conan Doyle. Alle er i Storytel.

   Slett
  2. Har lese alle, unntatt "Cranford". 7 timar er overkommeleg. Takk! :)

   Slett
 2. Oktober kom så brått...
  Har tenkt å lese Dr.Moreaus øy av H.C. Wells, som opprinnelig planlagt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er innlegg om boka: https://artemisiasverden.blogspot.com/2020/10/doktor-moreaus-y-av-hgwells-1001-books.html#more
   Jeg ble mer opphengt i War of the Words mens jeg skrev innlegget, så jeg tror jeg må skaffe meg den boka også.;)

   Slett
 3. Jeg har ikke lest 1001-bøker på flere måneder men i dag har jeg funnet frem 3 stykker så jeg skal prøve å komme litt mer ajour. Begynner på Stormfulle høyder i løpet av helgen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du veit kor du finner meg med meldinger om at du har lest ferdig :-)

   Slett
 4. Der minnet du meg på å skaffe min viktorianske bok for denne måneden :) Ser at du ikke har oppdatert med mine bidrag i august og september, har jeg bommet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har ikkje bomma - det er eg som har vore sløv med å oppdatere. Nå er det på plass :-)

   Slett
 5. Jeg hoppet over august, men i september leste jeg "Platform" av Michael Houllebecq (fransk, 2001), ikke rukket å skrevet om den ennå, og for oktober har jeg valgt "Mary Barton" av Elizabeth Gaskell (britisk, 1848) :))

  SvarSlett
 6. Åja, ser at juli boken ikke er med; Stillitsen (https://birtviko.blogspot.com/2020/07/stillitsen-donna-tartt.html) :D

  SvarSlett
 7. Og nå har jeg skrevet om Houellebecq:https://birtviko.blogspot.com/2020/10/plattform-michel-houellebecq.html

  SvarSlett