Søk i denne bloggen

søndag 1. november 2020

Lesesirkel 1001 bøker | Forfattar frå Oseania


Det er 1. november, og tid for årets ellevte kategori i lesesirkelen. Katgorien i november er Forfattar frå Oseania og her er det ikkje krav til kjønn, sidetal eller årstal. Dette er og kategorien som eg finner mest vanskelig. Eg har så langt funnet 13 bøker frå Oseania på lista med disse forfatterne: Katherine Mansfield, Frederic Manning, Christina Stead, Patrick White, Nevil Shute, Janet Frame, Thomas Keneally, Peter Carey, David Malouf og DBC Pierre. Få av dei er oversatt til norsk så eg vurderer å hoppe over dette kontinentet i neste års lesesirkel. Viss du veit om andre forfattere frå Oseania som er på 1001-lista legg igjen ein kommentar!

Eg vil i år som i fjor sjekke i det stille om boka du har valgt er på den offisielle lista, og mi liste er finsjekket og oppdatert så bruk gjerne den. Eg håper dykk set pris på at eg sjekker boka/bøkene dine, og eg ser og det er liv i emneknaggen #elidas1001lesesirkel på Instagram. I begynnelsen av oktober laga eg ei gruppe på Goodreads for lettare å få beskjed om kva den enkelte har lest i sirkelen. Bruker du Goodreads, men er ikkje medlem av gruppa gi beskjed så kan det ordnes!

Eg set stor pris på eit vink om du har lest i dei ulike kategoriane for sjølv om eg er (i mine auge) ekstremt god til å sjekke ulike sosiale medier så er det ikkje alt eg får med meg. Spør og grav om du lurer på noko. Alle som leser noterer eg i fanen over her, og premiering blir det garantert! God lesnad!

XOXO

9 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til å lese Nevil Shute i november (den er lastet ned, men jeg må vente på iPaden) Oktober ble en utfordring, men nå har jeg bestilt A Christmas Carol, og håper den er innenfor kategorien :)

  SvarSlett
  Svar
  1. A Christmas Carol er innføre oktober-kategorien :-)

   Slett
 2. Jeg leste Nevil Shute en by som Alice for et par år siden, kan man linke til den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, her er mitt november bidrag, det var bra for det var vanskelig å finne noe spennende: https://kleppanrova.blogspot.com/2018/03/shute-nevil-en-by-som-alice.html#

   Slett
 3. Jeg er ikke med i gruppa på Goodreads!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har funne deg på Goodreads, men du må godkjenne min venneforespørsel før eg kan invitere deg til gruppa :-)

   Slett
 4. Jeg har lest Janet Frame og anbefaler den gjerne. Ser du har oppdatert den på samllefanen med link for lenge siden. Jeg vil heller lese en bok fra en av de måneden jeg mangler.:)
  Anita /artemisia

  SvarSlett
  Svar
  1. Du leser det du evt mangler, også gir du beskjed hvilken månad du vil ha den inn i :-)

   Slett