Søk i denne bloggen

torsdag 5. november 2020

Penguin Little Black Classics
For fem år sidan leste eg ein bloggpost hjå den tidlegare danske bokbloggeren Paperback Castles, og sidan då har eg ønska meg denne boksen. På dei fem åra har eg aldri tatt meg råd til den, men nå var dagen kome. Eg tillater meg å sakse frå den danske bokbloggeren:
80 vidunderlige bøger med små klassiske fortællinger af store, kendte og ukendte forfattere. Fra antikken til 1900-tallet, fra Grækenland til Rusland, Frankrig, Iran og Tyskland, fra noveller til lyrik, drama og eventyr – de 80 bøger spænder så bredt og kan både føre mig på tidsrejser og jordomrejser.
Af udseende er bøgerne enkelte og elegante, næsten grænsende til det kedelige. Små, sorte bøger med en velkendt pingvin påtrykt på ryggen og et hvidt bånd, der strækker sig fra forside til bagside. Simple, matchende indpakninger til smukke historier og store læseoplevelser. De pynter allerede så smukt på min bogreol.
Dei små bøkene er gitt ut i anledning 80-årsjubileet til Penguin Black Classics og eg gler meg til å lese både kjente og ukjente forfattere. For å ikkje spamme bloggen heilt med dei svarte små bøkene tenker eg samleinnlegg med 3 om gongen i ein periode. For alle skal bli lest. Ein liten pause frå kvardagens kjas og mas, og dukke ned i ein historie i lite format. Det blir bra!
Og ja, eg har tatt inspirasjon til bileta frå same blogg.

XOXO

3 kommentarer:

  1. WOW! Grattis med en solid STABEL :-) De passer nok godt inn i det elidaske hjem og hyller! Skal bli spennende å se hvilke som blir de første tre! Det var nesten så jeg ble litt misunnerlig.

    SvarSlett
  2. Oyoyoy.... har ikke sett dette før, og når sant skal sies fikk jeg litt hjertebank :) Kos deg masse med bøkene, dette er jo gull å ha på lur :)

    SvarSlett