Søk i denne bloggen

søndag 13. desember 2020

Bok: "Et lovet land" av Barack Obama

Den amerikanske forfatteren Barack Obama (f. 1961) var USAs 44. president (2009-2017). Obama har skrevet eit par bøker tidlegare, men Et lovet land er første bind i hans presidenterindringer.

Et lovet land har blitt ført i pennen av Obama sjølv, og eg har høyrt han sjølv lese inn boka via Audible. Det var ein høydare. Obama forteljer om barndom og ungdom, om foreldrene og besteforeldrene, om forholdet til Michelle Obama (nee Robinson) og om vegen til presidentskapet.

Det er ei høgt reflektert og tankevekkande bok som får deg til å tenke og fundere. Han setter spørsmål ved seg sjølv og sine handlinger, og tar oss med på reiser i inn- og utland, såvel som i The Oval Room og The Situation Room. Boka kan igrunnen ikkje forklares, den må oppleves.

Eg er fascinert og interessert i det amerikanske presidentvalget og følger ivrig med. Det var aldri tvil om at denne skulle leses og då den vart tilgjengelig hjå Audible på lanseringsdagen vart vegen til ørepropper kort. Den har fått vera med på busstur, spasering til jobb og tur i skogen. Og det var aldri eit keisamt øyeblikk.

Lurer du på kva du skal ønske deg til jul? Ønsk deg denne, du vil ikkje angre. Anbefales!

XOXO

| Originaltittel: A Promised Land, omsett av Eivind Lilleskjæret og Gunnar Nyquist | Utgitt: 2020 | Format: Innbundet, 800 sider | Forlag: Cappelen Damm |

7 kommentarer:

 1. Ønsker meg denne, men i påvente har jeg lånt den på Bookbites. Litt for tykk som ebok, men kan jo begynne der.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg stussa og på den kommentaren, Anita. Er den for tykk som ebok?

   Slett
  2. For meg så, fordi jeg fort blir sliten av å lese på iPaden, plages med tørre øyne og rennende øyne, og kan lese i korte økter. Må passe meg. Kjedelig da hvis boka er lang og spennende og jeg har lyst til å lese mer enn jeg bør.

   Slett
 2. Jeg håper den havner under treet (og så skal jeg sniklytte til Obama som leser selv, han har en deilig stemme å lytte til) Godt å høre at den var bra også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har tenkt å ha den i hylla, men enn så lenge fungerte det supert med Obamas deilige stemme ;-) Eg har høyrt at dette er første bind så mulig det kjem fleire etterkvart :-)

   Slett
 3. Hehe, skjønner det.
  Jeg blir veldig fort sliten av å lese på nettbrett, så jeg må passe øynene mine ( får fort tørre øyne), og må begrense lesingen i korte økter.
  Da vil en så lang bok ta veldig lang tid . For meg. Alternativet er tørre øyne og rennende øyne,å måtte bruke øyedråper og d tar en tid før det blir bra igjen .

  SvarSlett