Søk i denne bloggen

søndag 2. mai 2021

Månadsoppteljing #70 | April i bøker

April var: Slik som forrige månad begynte den jysla bra med påskeferie heima hjå mor og far. Gode bøker, godt snop, kaffi og Jane Austen-filmer gjorde det perfekt. Tur i skog og mark vart det og for påskevêret leverte på alle måter. Tilbake til kvardagen med stort sett godt vêr, mindre klede på ungane (hadde det vore opp til dei hadde det blitt jakke og sko kvar dag det var sol) og gode sykkelturar etter jobb. Eg og ei venninne har begynt med styrketrening i studio med PT. Eg hadde aldri trudd at eg skulle bli ho med treningstøy i skapet og avtale med PT, men sånn har det blitt. Foreløpig har eg ein del gangsperr, men det kjem seg nok.

I april har eg lest: Leselysta har tatt seg opp, men (det er alltid eit men) eg kunne ynskje det var noko klassisk her. Når det er sagt er eg meget nøgd med Hunter Biden og Philip Eades bøker, og at Amanda Gorman står i bokhylla mi.

* Éric Vuillard: De fattiges krig B IBP
* Olga Ravn: De ansatte L IBP
* Ngugi wa Thiong'o: The Perfect Nine L IBP
* Kristin Storrusten (red.) og Ingunn Hamran (red.): Det største i livet. Dikt til nye foreldre B
* Astrid Lindgren og Maria Nilsson Thore (ill.): Saltkråkan. Pelle får et lite dyr B
* Astrid Lindgren og Maria Nilsson Thore (ill.): Saltkråkan. Å, dra til sjøs B
* Maiken Nylund: Rikka gir seg ikke (Rikka #3) B
* Lucinda Riley: Vil du være vennen min? (Følgesvenner #2) B
* Lucinda Riley: The Storm Sister (De syv søstre #2) L
* Amanda Gorman: The Hill We Climb. An Inaugural Poem for the Country OTS
* Nana Ekvtimishvili: The Pear Field K IBP
* Hunter Biden: Beautiful Things L
* Andrzej Tichy: Eländet B IBP
* Therese G. Eide: Intet nytt fra hjemmefronten. Foreldreskapet B
* Annie Ernaux: Årene L
* Annie Ernaux: En lidenskap L
* Philip Eade: Young Prince Philip. His Turbulent Early Life L

I april fullførte eg ikkje: Eg har fleire Annie Ernaux-bøker i Storytel-hylla, og fleire på kortlista til Booker-prisen. Dickens går tregt om dagen, men kjem nok snikande etterkvart.

I mai skal eg: Eg har foreløpig ingen planer om noko ekstraordinært. Det mest spennande som skjer er vekas PT-time for i disse tider blir jo alt avlyst før det har begynt. Men at mai blir bra er eg ikkje i tvil om.

XOXO

4 kommentarer:

 1. Det var en fin liste med bøker, tror ikke jeg har lest noen av dem :) Jeg elsker når barna gnåler om "jakke og sko", da er vi på rett årstid. Gøy at du har blitt sprek, tenker det er motiverende å trene med pt.
  Lydbokforlaget (lytteeks) og BookBites svikter om dagen så jeg er nødt til å skaffe meg lydbok andre steder. Hva tenker du er best Fabel eller Storytel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig motiverande, og etter 12 PT-timer satser eg på at eg kan såpass at eg uten problem kan trene åleine. Eg og ein kollega/venninne trener ilag utenom PT, og det er og motiverande.

   Eg har ikkje brukt Fabel, kun Storytel, så er ikkje den beste å spørje. Har hatt Storytel i fleire år, og har aldri sluppe opp for bøker eg har lyst til å høyre.

   Slett
  2. Tror jeg skal sjekke ut Storytel, for nå har biblioteket mitt bekreftet at grunnen til at så mange bøker på BookBites ikke er tilgjengelig for meg, er at mitt bibliotek ikke har betalt for rettighetene, arg...
   Gikk forbi min lokale Sats i går, de hadde vinduene åpne, og lyden av dampende aktivitet oste ut til meg, kjenner at jeg savner det litt :)

   Slett
  3. Irriterande når slikt skjer. Eg anbefaler i alle fall Storytel så håper du finner noko du liker :-)

   Det var god aktivitet i ettermiddag, og eg kjenner eg gler meg til å gå på trening :-)

   Slett