Søk i denne bloggen

lørdag 31. juli 2021

Månadsoppteljing #74 | Juli i bøker

Juli var: Sommarferie har vore fantastisk, og døgnrytmen min er totalt skrudd. Eg kjem aldri til å finne den før mandag så neste veke blir interessant. Som eg skreiv i førre månadsoppteljing så tenkte eg meg ein tur til Haugesund, og der har eg vore. Finfin by bare to timer vekke, god mat, nydelig utsikt frå hotellet og magiske bokhandlere.

Den lille bokbutikken i gågata har eg tenkt på sidan i fjor sommar, og den var verdt ventingen pluss litt. Hadde eg vore rikere, både økonomisk og med hylleplass, så hadde store deler av butikken blitt med heim. Eg har og vore på museum i Stavanger med mor og mors venninne, og i same by med bok-venninne Ann Helen. Det er så artig å treffe bok-venninner som du eigentleg kjenner, men har sjelden vore på tomannshånd med, og min hjerne går i spinn. Det går alltid greit, og det er få eg tilbringer timevis i bokhandel med. Eg kan leve lenge på slike dager

I juli har eg lest: Denne månaden har eg lest ein heil del, og litt til. Greie bøker frå Sør-Amerika, gode Ibsen-skodespel og eit dypdykk i Goodreads-challenge. Nå er eg kun 6 bøker på etterskot.

* Laura Djupvik og Øyvind Torseter (ill.): Bror min B
* Geir Egil Eiksund: Kampen B
* Åshild Moldskred: Berre hopp! B
* Siri Hustvedt: Den skjelvende kvinnen eller Historien om nervene mine OTS
* Gabriel García Márquez: Alle mine triste horer B
* Maria Isabel Sanchez Vegara: Prince (Little people, big dreams) B
* Jorge Luis Borges: Collected Fictions OTS
* Rob Lowe: Historier jeg bare forteller mine venner L
* Pablo Neruda: Odes to Common Things B
* Clarice Lispector: Familiebånd B
* Clarice Lispector: Hvor var dere i natt B
* Henrik Ibsen: Et dukkehjem OTS
* Henrik Ibsen: Gengangere OTS
* Henrik Ibsen: Hedda Gabler OTS
* Niviaq Korneliussen: Blomsterdalen B
* Rob Lowe: Love Life L
* Maren Uthaug: Ein lykkeleg slutt B
* Tor Åge Bringsværd: Karsten skal flytte (Karsten og Petra #30) OTS
* Henrik Ibsen: En folkefiende OTS
* Kazuo Ishiguro: Kunstner i den flytende verden 1001 B
* George R.R. Martin: A Clash of Kings (A Song of Ice and Fire #2) L
* Nora Dåsnes: Ubesvart anrop B
* Kazuo Ishiguro: Klara og solen B BP

I juli fullførte eg ikkje: Eg har eit lass med bøker til Snaplioteket om 14 dagar, eg har eit lass med Booker-bøker, og eit lass med andre bøker. Eg har såvidt starta på Huckleberry Finn, men han får vente til langlista er lest.

I august skal eg: Eg skal begynna på jobb igjen på mandag og gler meg. Har truffe eit par av ungane mine dei siste dagane, og det var så herlig. Det er godt å kjenna på glede over jobb. Ellers få planer.

XOXO

2 kommentarer:

 1. For en deilig ferie du har hatt, variert og fin, og husker jeg rett har du hatt sommervær også :) Tid til å lese har du i alle fall hatt, for en liste! Uthaug har jeg lest, og klassikerne, også har jeg begynt på min Marquez, Hundre års ensomhet, som er den siste boken til 1001-lesesirkelen, da har jeg lest alle utfordringene :)
  Jeg begynte på jobb igjen på mandag, men over helgen begynner jeg på ny avdeling, med nye barn, og tilvenninger, gleder meg. Ha en fin lørdag Elida, og kos deg tilbake i barnehagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vore godt vér store deler av ferien, så det har vore deilig :-)

   Eg har lånt Hundre års ensomhet, men hamna midt i Booker så den får vente. Eg er imponert over at du har snart lest alle 12 kategoriene på 8 månader.

   Eg begynner på ny avdeling 9. august med nye barn og gler meg.

   God søndag, og kos deg tilbake i barnehagen!

   Slett