Søk i denne bloggen

søndag 21. november 2021

Bok: "Jeg heter Michael og er alkoholiker" av Michael Andreassen

Michael Andreassen (f. 1972) er ein profilert foredragsholder og radioprogramleder i P4. I fleire år hadde han eit alvorleg alkoholproblem, og med boka Jeg er Michael og er alkoholiker håper Andreassen at i alle fall eit menneske søker hjelp. Enten for eigen eller andres del.

Som 12-åring smakte Michael Andreassen alkohol for første gong. Seinare vart det fleire smakinger, blant anna med vodka på termos på fotballtrening. For Michael hadde høyrt at ein drink var god å varme seg på. Og på fotballtrening var det kaldt i februar. Michael Andreassen har vore ein radiomann i 25 år, og i 20-åra flytta han til Lillehammer. Andreassen beskriver tida på Lillehammer som å vera på folkehøgskule med lomma full av penger. Her bestod dagene av jobb, drikking og fest saman med kollegaer. Etterkvart flytta han tilbake til Oslo, han vart far to gonger, og fast jobb i radiokanalen P4. Eg har sjølv høyrt Michael Andreassen på radioen og han er god. Lite visste både eg og andre lyttere at Michael Andreassen kunne på sitt verste drikke 2-3 flasker vin og ei halvflaske sprit kvar dag.

Jeg er Michael og er alkoholiker er Michael Andreassens håp om at nokon får hjelp av denne boka. Alkohol er eit rusmiddel, omtrent det enkleste du kan få i deg for det er tilgjengelig i butikker og på vinmonopolet. Michael Andreassen er open og ærleg om livets opp- og nedturer, og det såreste i boka er når han snakker om barna sine. Han angrer på korleis han har oppført seg mot barna, i alkoholrus. Heldigvis i slutten av boka, og i TV-episoden frå programmet I lomma på Silje så ser det ut til å gå greit. Det er i alle fall mitt inntrykk.

Jeg heter Michael og er alkoholiker anbefales, og i Storytel er det forfatteren sjølv som leser.

XOXO

| Forfatter: Michael Andreassen | Utgitt: 2016 | Format: Innbundet, 207 sider | Forlag: Kagge |

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar