Søk i denne bloggen

lørdag 1. januar 2022

Lesesirkel 1001 bøker | Bok utgitt mellom 1961 og listas ende

GODT NYTTÅR!

Velkommen til eit nytt 1001-år i Elidas 1001 lesesirkel! Først av alt må eg si tusen takk til alle som velger å vera med, og som heia meg fram då motivasjonen var på botn i haust. Då var eg klar for å legge inn årene, men takka vere dykk held den på eit år til. Eg kjem til å lage innlegg som dette kvar månad, det er tråder i Goodreads-gruppa og eg er råklar for nye 1001-bøker.


Det er 1. januar, og tid for årets første kategori i lesesirkelen. Kategorien i januar er Bok utgitt mellom 1960 og listas ende, og her er det kun krav til årstal. Min plan er Gabriel Garcia Marquez' Ingen skriver til obersten frå 1961.

Eg vil i år som i fjor sjekke i det stille om boka du har valgt er på den offisielle lista, og mi liste er finsjekket og oppdatert så bruk gjerne den. Eg håper dykk set pris på at eg sjekker boka/bøkene dine, og eg ser og det er liv i emneknaggen #elidas1001lesesirkel på Instagram.

Eg set stor pris på eit vink om du har lest i dei ulike kategoriane for sjølv om eg er (i mine auge) ekstremt god til å sjekke ulike sosiale medier så er det ikkje alt eg får med meg. Spør og grav om du lurer på noko, og premiering blir det garantert! God lesnad!

XOXO

Deltakere i sirkelen:

13 kommentarer:

 1. Godt nytt leseår Elida! Jeg har lagt ut min leseplan for 1001-sirkelen i dag, og gjorde en endring helt og absolutt i siste liten. Siden Hundeår etter planen skulle leses i januar er jeg i gang med den, men da jeg oppdaget at The Bell Jar er på 1001-listen smatt jeg den inn på januar i stedet. Hundeår passet fint i juli, siden den er på 504 meget tettpakkede sider :)
  Veldig gøy å være i gang, skal prøve å ikke lese alle 12 bidragene i løpet av de første månedene, sånn som i fjor. Ha en deilig aller første dag av det nye året!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har sett lista di og lagt alle inn i reknearket mitt (eg har og sjekka at alle er på lista, men det er mest for å stille min eigen nysgjerrighet).

   Om du leser alle 12 bidraga i løpet av 3 måneder så kan du lese 12 nye og plutselig har du lest 24 1001-bøker dette året ;-)

   Slett
 2. Godt nytt leseår Elida. Jeg sniker meg kanskje med, men kommer til å være en 1001-skapleser. I år skal jeg ha så få lesemål som mulig, men har selvfølgelig gjort rom for både det ene og det andre. Jeg liker nemlig 1001-sirkelen.
  Er det kommet nye oppdateringer til listen din siden i fjor? Eller er den nokså lik?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er alltid velkommen til å snike med! Les det som faller deg inn og plutselig har du lest eit bidrag som passer.

   Kategoriene ligger lenger nede her, ingen store forandringer. Nobelpris-vinnere har kome inn, og meget gamle bøker har dotte ut. Eg orka simpelthen ikkje å finne opp kruttet igjen i år, men kanskje neste gong.

   Slett
 3. Godt nytt år Elida:)
  Jeg har satt opp Hundre års ensomhet, men siden jeg har to bib-bøker her, kan det hende jeg leser Jeanette Wintersons Ikke bare Appelsiner..

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår, Anita!

   Ingen problem. Du leser det som faller deg inn også gir du beskjed om hvilken som skal kor :-)

   Slett
 4. Gleder meg til å starte med 1001 bøker, da finner man ting man aldri hadde tenkt å lese.
  Takk for flott tiltak, og Godt Nyttår!

  SvarSlett
 5. Jeg pleier ikke holde meg med lesemål eller -planer, men jeg vurderer å gi dette et forsøk i år. Man har jo godt av å utfordre seg litt, og en del av bøkene på lista står allerede i hylla - å finne flest mulig der er et tilleggsmål. I denne kategorien hadde jeg mange å velge i, men jeg tror det blir Shusaka Endos "Taushet" (med forbehold om at jeg kan ombestemme meg når som helst. Det er en grunn til at jeg ikke opererer med leselister, men stort sett bare leser etter innfallsmetoden...).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde! Så kjekt at du har lyst til å gi lesesirkelen min eit forsøk :-)

   Det er lov å ombestemme seg akkurat når du vil. Eg trenger bare ei liste over dine 12 bøker i ulike kategorier innen 31.12 kl 15.

   Slett
 6. Jeg satser sterkt på deltakelse i år! Har listen klar her: https://birtviko.blogspot.com/p/lesesirkel-1001-bker-2013-haruki.html. Jeg har blingset med den første boken og leser Virginia Woolf hehe, men det er ennå en uke igjen! Bok for februar skal jeg komme med snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er hjertelig velkommen, Birthe :-) Og det gjer ingenting om du leser Woolf i januar og Byatt i mars, så lenge du har lest i riktig kategori mot slutten av året :-)

   Slett
  2. Så fint, da stresser jeg ikke med å lese Byatt denne uken :D

   Slett