Søk i denne bloggen

tirsdag 1. mars 2022

Lesesirkel 1001 bøker | Kvinneleg forfattar


Det er 1. mars, og tid for årets tredje kategori i lesesirkelen. Kategorien i mars er Kvinneleg forfattar, og her er det mykje godt å velge blant. Eg har satt opp Selma Lagerløfs Gösta Berlings saga på mi liste.

Eg vil i år som i fjor sjekke i det stille om boka du har valgt er på den offisielle lista, og mi liste er finsjekket og oppdatert så bruk gjerne den. Eg håper dykk set pris på at eg sjekker boka/bøkene dine, og eg ser og det er liv i emneknaggen #elidas1001lesesirkel på Instagram. I begynnelsen av oktober i fjor laga eg ei gruppe på Goodreads (ekstern lenke) for lettare å få beskjed om kva den enkelte har lest i sirkelen. Bruker du Goodreads, men er ikkje medlem av gruppa og har lyst til det så gi beskjed så kan det ordnes!

Eg set stor pris på eit vink om du har lest i dei ulike kategoriane for sjølv om eg er (i mine auge) ekstremt god til å sjekke ulike sosiale medier så er det ikkje alt eg får med meg. Spør og grav om du lurer på noko, og premiering blir det garantert! God lesnad!

XOXO

Deltakere i sirkelen har lest:

11 kommentarer:

 1. Ikke heeeelt ferdig med Americanah, som også kunne passet i mars, men den leses i februar-kategorien. Skal likevel lese mars, og tror muligens det kommer til å bli Oranges is not the only fruit eller Sexing the Cherry av Winterson. Jeg får se hvilken jeg pakker med meg på tur. Humm... Jeg tror jeg finner den fram nuh. Ellers kan det gå i glemmeboka imorgen..
  Ha en fin uke Elida. Håper at du ikke blir altfor slapp så altfor lenge etter koronaen. Det er noe skiit å få i kroppen. Trudelutten min er tilbake på jobb, men føler seg som en pudding foreløpig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble Oranges (ARE not the only fruit... ;-)

   Slett
  2. Du gir beskjed når du er ferdig med planenen dine :-)

   Eg har vore på jobb i dag og er heilt ør i hodet. Satser på at det ordner seg i løpet av få dager. Eg er ikkje andpusten og klarte fint spaserturen til jobb og heim igjen så er ikkje bekymra. Takk, Marianne!

   Slett
 2. Har fortsatt Wintersons "Ikke bare appelsiner" her fra bib, og målet er fortsatt at den skal leses:)

  Marianne: Liker du Americanah Begynte på den for et par år siden, al den fra meg og den ligger fortsatt på nattbordet, ulest. Har pauset den fra lista, tror jeg skal legge den bort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøvde den på papir - no success. Men nå lytter jeg til den fra Audible, med en FANTASTISK innleser. Hun gjør boka til en fest. Dialekt og innlese"metode" traff meg midt i blinken, så nå er jeg over halvveis i boka. Det går seint, men det er fordi jeg ikke helt har tid. Denne skal jeg sette meg ned å nyte restene av. På flyet over til Canada :)
   Så ja - jeg liker Americanah - men, ikke på papir...

   Slett
  2. Den er grei. Du gir beskjed når du er ferdig med planene dine.

   Så flott at det går an å spør i kommentarfeltet - altså spør andre enn meg :-)

   Slett
 3. Gøsta Berling leste jeg i 2019, men etter å ha lest Skapelsens sukk og klage, fikk jeg lyste å lese mer av henne. (omtale kommer) Kos deg med Selma L. jeg likte boken du har valgt godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har prøvd meg på Keisaren av Portugalia, men den vart for merkelig for meg på det tidspunktet. Satser på lydbok, og då høyrer eg som regel etter okke som :-)

   Slett
 4. Jeg går for Nancy Mitford i mars - jeg har hennes samlede romaner stående ulest i ett massivt bind i hylla, så jeg begynner med "The Pursuit of Love" og ser om det blir "Love in a cold climate" etterpå. Dessuten fortsetter jeg februar-temaet - det viste seg at boka jeg hadde valg var den første i en trilogi, og sånt får jo fort følger... "Gösta Berlings saga" burde man jo lese den gang - den står også ulest i hylla, i en lekker gammel utgave jeg fant i en bruktbutikk.

  SvarSlett
 5. Det ble "Hvite tenner" av Zadie Smith for meg. https://kleppanrova.blogspot.com/2022/04/hvite-tenner-av-zadie-smith.html

  SvarSlett
 6. https://artemisiasverden.blogspot.com/2022/05/kristin-lavransdatter-kransen-av-sigrid.html#more Tar denne for mars.

  SvarSlett