Søk i denne bloggen

mandag 28. februar 2022

Månadsoppteljing #81 | Februar i bøker

Februar var: Forøvrig heilt grei. Ein del sjukdom på jobb då koronapandemien gjorde eit hopp i kommunen og infiserte jobben min. Denne helga har eg kvilt meir enn noko anna då eg fekk positiv test torsdag kveld. Mars kan bare bli betre enn dette.

I februar har eg lest: Det blir ikkje mykje lesing når hodet og kroppen er utslitt etter jobb. Då er det lettare å ty til serie-titting. Litt har det dog blitt, og eg fortsetter med nokon hemmelige prosjekt.

* Abdulrazak Gurnah: Paradis (lyd frå Storytel)
* Charles Dickens: Oliver Twist (lyd frå Storytel)
* Runar Holiløkk-Tjelta: Mono Sapiens (digitalt frå Bookbites)
* Charlotte Brontë: Jane Eyre (lyd frå Storytel)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix (lyd frå Storytel)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Half-Blood Prince (lyd frå Storytel)

I februar fullførte eg ikkje: Eg har begynt på eit par bøker som tar litt tid. Ikkje fordi dei er dårlege, men fordi dei krever meir enn fem minutt her og der.

I mars skal eg: Lese. Gå tur. Gjere alt det eg ikkje har gjort denne helga. Og ja, eg blir frykteleg sytete når eg er sjuk så det er ikkje grenser for kor synd eg syns på meg sjølv. Over og ut!

XOXO

13 kommentarer:

  1. Det ser ut som vi alle skal gjennom koronaen, jeg bare venter på å få det, så jeg er ferdig med det (og får en ørliten pause fra en ekstremt travel arbeidsdag)
    Jeg har lest flere av dine bøker denne måneden, både Momo Sapiens og Jane Eyre, skjønner godt at du ikke orker bøker som krever noe, akkurat nå.
    God bedring Elida!

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg trudde faktisk heilt seriøst at eg var immun heilt til eg tok test for eg hosta sånn. Då testen slo ut med to streker etter to minutt var det ingen tvil. Det morsomme er at både eg og mi søster treffer ein del folk i jobben vår (ho er museumspedagog på Oljemuseet i Stavanger) og ingen av oss hadde hatt korona. Ho testa positivt dagen etter meg ;-) Så me har hatt snap-samtaler og samanlikna kor dårlige me har vore. Vår humor!

      Det virker som alle skal få korona. Er det mykje smitte på jobb hos deg? Dagene er ganske travle hos oss og, men nå er det så få igjen som ikkje har hatt det at me er snart ferdige med pandemien.

      Eg klarer meg godt med lydbøker, men både Dickens, Brontë og Rowling har eg lest minst ein gong før så det hjelper på manglande konsentrasjon.

      Tusen takk, Tine!

      Slett
    2. Så vittig at dere fikk det samtidig, min søster har det no, så kanskje jeg får det nå jeg også :) Vi har mye smitte både barn og voksne har det hele tiden, det må no ta slut snart. Lydbok er helt topp, anbefaler Ulysses :)

      Slett
    3. Kan jo håpe :-) Me har og hatt eit pandemihopp inn på jobb så eg trur det var uunngåelig på dette tidspunktet. Tar med meg lydbok-anbefalingen din.

      Slett
  2. Ja, nå er det mange rundt meg, familie nordpå, venner, jobb etc som har korona. jeg har nesten ikke fysisk kontakt med folk for tiden, men min sønn testa positivt tirsdag og da ble jeg nok smitta der. Selv fikk jeg symptomer torsdag, men testet negativt to dager på rad, før jeg ble mer sausete og vekselsvis tett i nesa lørdag kveld. Følte meg skikkelig dårlig (kraftig forkjølt og veldig slapp) i går og testa positivt. Jaja, vi er nå immune en stund etter dette i alle fall:) God bedring Elida. Skal se om jeg orker å skrive oppsummering i løpet av ettermiddagen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det høyres kjent ut, Anita! Eg hadde kraftig hoste i eit par dager før testen slo ut.

      God betring, Anita, og eg hadde ikkje stressa med oppsummeringa haddde eg vore deg.

      Slett
    2. Ja, snedig at det tok noen dager før den slo ut. Der kan det hende mange bommer. Står at man bør ta ny test etter 1-2 dag, men lell...Man bør i alle fall ta ny test når man blir sykere..
      Takk takk, det samme til deg:)

      La ut oppsummeringen, var ikke så mye nytt å skrive, siden jeg legger inn bøker, kultur etc i kladd underveis. Supplerer bare med et par bilder og litt tekst, utregning..

      Slett
    3. Eg og kladder underveis så det er ikkje mykje arbeid når det først skal publiseres :-)

      Eg tok test tidlegare i veka og slo ikkje ut før eg tok ny test torsdag kveld. Då slo den ut med to streker etter to minutt. Ingen tvil der.

      Slett
    4. Ja, sånn var det til meg også da var positiv. T-streken kom ganske kjapt og var veldig tydelig. Hos sønn min var streken veldig svak, men det er jo også positivt. Han testa dagen etter symptomutbrudd. Så det er forskjellig.

      Slett
    5. Det er ulikt kor sterke strekene er, men og kor hardt det smeller. Eg og mi søster har hatt det samtidig (ho testa positivt dagen etter meg), men eg har vore dårlegare enn ho heile helga.

      Slett
    6. Ja, det er det. Hører og leser om mange variasjoner.

      Slett
  3. Æhh.. Jeg vil ikke bli syk! Ikke redd for å bli syk, men vi reiser torsdag morgen og jeg er livredd for å bli smittet. Kan ikke ha smitte de siste 10 dagene før innreise til Canada - foreløpig. Superstrengt. Så nå lever jeg fullstendig asosialt og utenfor komfortsonen. Derav en hel sesong med Reacher via Amazon Prime en kveld. Hva gjør man ikke...
    God bedring, Elida!!! Og alle dere andre som også får dette svineriet. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke blir syk før jeg er framme...

    SvarSlett
    Svar
    1. Krysser fingre og tær for at du held deg frisk til du kommer fram :-)

      Tusen takk, Marianne! Håper du får tid og lyst til nokon reisebrev frå over there. Kor lenge blir dokk der? God tur!

      Slett