Søk i denne bloggen

søndag 11. september 2022

Kapittel 2022 #1


Den store litterære festivalen i Stavanger er Kapittel-festivalen. I år blir det arrangert 21.-25. september, og eg skal tilbringe torsdag-søndag i by'n. Det er alltid interessant og spesielt kjekt for meg som kjenner Stavanger så godt. I tillegg er det luksus å sette meg på bussen, køyre ein halvtimes tid og vips er eg framme.

Temaet i år er BRUDD, og som alltid foregår det meste på Sølvberget.

Eg har lyst til å begynne med lunsjlesing torsdag. Då er det Jan Kjærstad, Erlend O. Nødtvedt og Thomas Marco Blatt som leser frå sine siste romaner. Kielland-salong seinere på ettermiddagen med Jan Kjærstad og Erlend O. Nødtvedt har eg og lyst til å få med meg. Den kenyanskfødde britisk-somaliske poeten Warsan Shire har tatt verda med storm med diktsamlinga Eg lærer mor mi å føde. Ho kjem til Kapittel som det siste arrangementet torsdag.

Fredag er det Kielland-foredraget med Karl Ove Knausgård som er trekkplasteret. Eg undrer meg over om det blir mogleg å koma inn der med pressepass når det nå står få billetter tilgjengelig, men eg tar ikkje sorgene på forskot. Før det skjer er det lunsjlesing og arrangement med Per Petterson på programmet. Sofi Oksanen er Nobelpris-vinner og ho er på eit arrangement seinare.

Lørdag har eg lyst til å få med meg Peter F. Strassegger og Mathias R. Samuelsen. Begge har skrevet bøker om egne bestefedres erfaringer frå andre verdskrig.

Heile programmet finner du HER!

Eg gler meg til Kapittel, og viss du er der ikkje ver redd for å si hei.

XOXO

2 kommentarer:

 1. Jeg har så gode minner fra mitt besøk på Kapittel, heldige deg som får ta turen i år også. Lurer på om noe er strømmet, så vi andre kan titte litt inn også :)
  Spennende forfattere du skal høre på, tipper dette blir veldig gøy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var litt strømming i fjor veit eg. Følg med på Instagram og Snapchat så varsler eg om eg høyrer noko :-)

   Slett