Søk i denne bloggen

tirsdag 1. november 2022

Lesesirkel 1001 bøker | Forfattar som har mottatt Nobelprisen i litteratur


Det er 1. november, og tid for årets ellevte kategori i lesesirkelen. Kategorien i november er Forfattar som har mottatt Nobelprisen i litteratur. Dette er den høgast hengande litteraturprisen i verda, og dette året er det Annie Ernaux som er den heldige mottakeren. Eg har sjølvsagt liste over alle mottakerne, og trenger du tips er det bare å gi beskjed. Min plan er Toni Morrison med The Bluest Eye.

Eg vil i år som i fjor sjekke i det stille om boka du har valgt er på den offisielle lista, og mi liste er finsjekket og oppdatert så bruk gjerne den. Eg håper dykk set pris på at eg sjekker boka/bøkene dine, og eg ser og det er liv i emneknaggen #elidas1001lesesirkel på Instagram. I begynnelsen av oktober i fjor laga eg ei gruppe på Goodreads for lettare å få beskjed om kva den enkelte har lest i sirkelen. Bruker du Goodreads, men er ikkje medlem av gruppa og har lyst til det så gi beskjed så kan det ordnes!

Eg set stor pris på eit vink om du har lest i dei ulike kategoriane for sjølv om eg er (i mine auge) ekstremt god til å sjekke ulike sosiale medier så er det ikkje alt eg får med meg. Spør og grav om du lurer på noko, og premiering blir det garantert! God lesnad!

XOXO

6 kommentarer:

  1. Ser på lista mi at jeg falt av i juli, så jeg skal i alle fall prøve å få med en bok denne måned. Har flere liggende av Nobelprisvinner-bøker her, men tenker Ishiguro blir enklest å få i havn. (Kortest bok) Eller Gabriel G Marquez, men da jeg være i rette stemningen..

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Ishiguro har fleire gode så det er ein god tanke :-)

      Slett
    2. Har to liggende her, den ene er tykk og den andre er tynnere; Kunstneren i den flytende verden. Blir vel den, siden den har vært med meg på ferie uten å ha blitt lest..

      Slett
  2. Jeg har en fin svensk utgave av Selma Lagerlöfs "Gösta Berlings Saga" fra 1919 stående i bokskapet - det er vel egentlig på tide å få lest den...

    SvarSlett
  3. Denne kategorien må jeg hoppe over, men jeg holder på med sjette 1001 boken så jeg henger med delvis :)

    SvarSlett