Søk i denne bloggen

lørdag 3. desember 2022

3 x Penguin Little Black Classics | Poe, Kingsley og Austen


#31 The Tell-Tale Heart er tre historier frå den makabre mesteren Edgar Allan Poe. Det blir hevda at amerikaneren fant opp detektivsjangeren, og mannen kunne sitt fag. Eg har lese alt av Poe tidlegare, men det var eit (u)hyggeleg gjensyn.

#32 A Hippo Banquet er ein samling essays frå Mary Kingsley. Ho var frå Victoria-tida, og reiste verda rundt. Essayene handler om flodhester, gorillaer, elefanter og leoparder i Afrika, og Kingsleys møte med dei. Det er spennande å lese, og artig at det fins kvinner frå Victoria-tida som utforska verda og skreiv om det.

#33 The Beautifull Cassandra er eit utdrag frå Jane Austens Love and Freindship and Other Youthful Writings. Dei vart skrevet i Austens tenår, og var meint som underhaldning for familien. Jane Austen er ein av mine favoritter, og sjølv i tenåra hadde Austen det sarkastiske uttrykket ho er så kjent for, 200+ år etter sin død.


XOXO

| Forfattere: Edgar Allan Poe, Mary Kingsley og Jane Austen | Utgitt: 1839-1846, 1897, 1793 | Format: Heftet, ca 50 sider | Forlag: Penguin Classics |

2 kommentarer:

 1. Det er så artig å høre om disse korte tekstene, både essays og historier. Og ikke minst, at det er kjente og kjære forfattere som har gitt ut noe annet enn det de er mest kjent for.
  Det blir Dickens på gubben og meg på neste tv-kveld, takk for innspill :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I love it! Mogleg eg må lage ein Dickens-filmatiseringer-innlegg :-)

   Slett