Søk i denne bloggen

mandag 1. august 2016

Leserefleksjoner #8: Avslappande juli

Store deler av juli vart brukt slik
Juli var: I feriens teikn med ferie heile månaden. Lesing av og på sidan eg har vore to stader i Noreg, og må vera litt sosial med mitt reisefølge. I Kristiansand var me i Dyreparken og vandra i byen, medan i Bergen var eg blant anna innom det flotte biblioteket. Det var like fint inni som utanpå. Tenk om alle byer hadde så fint biblioteksbygg. Godt lesevér heime sidan Marianne har dikta om ein barnesang og sunget "Regn, regn. kom til meg. Regnet er min beste venn" og sendt det frå Tau til Jæren. Derfor mange lesestunder i godstolen. Sommaren er til for repriser så med boka i fanget har eg sett fire sesonger av Numb3rs.

I juli las eg: 15 leste og høyrte bøker! Ikkje langt frå juni, men eg syns kvantitet har gått forbi kvalitet denne månaden.

I juli kjøpte eg: Kjøpefest på ferie med meget gode bokhandlere i Kristiansand og Bergen. 14 totalt i 2 bokhandlere, men alle er velkomne og dei fleste er tidlause.

Månadens store leseoppleving: Joen Billes Villa Ibsen er ei meget interessant bok om Bjørnson og Ibsen og deira familieforhold. På eit heilt anna plan har eg Lucinda Rileys The Olive Tree som er ein god roman (som dei fleste av Rileys bøker), men den gir meg ikkje like mykje som den ville gjort for fem år sidan.

Månadens lesesirkler/utfordringer: I Lines 1001-sirkel var Afrika tema, og då las eg Chinua Achebes Things Fall Apart. Fekk slått to fluer i ein smekk, og kryssa ut kategorien Non-White Author i BTTC-utfordringa. I Heddas bokhylleutfordring var temaet bok på svensk eller dansk. Eg tok det bokstavleg og las nemnte Villa Ibsen på dansk. Ikkje vanskeleg i det heile tatt, utanom tal. I tillegg har eg lest 1001-boka Nesen av Gogol, og 4 (inkludert Bille) frå eigne hyller.

På augusts leseliste står det: Booker-longlist kom ut 27. juli, og i øyeblikket har eg lest 3 og held på med 2. Planen er flest mogleg før shortlist 13. september, men eg vil og lese Atwood i Lines lesesirkel, og Coetzees The Childhood of Jesus som er forløperen til den nominerte The Schooldays of Jesus.

Kva har du lest og opplevd i juli?

XOXO

4 kommentarer:

 1. Satt akkurat å leste innlegget ditt da du var innom hos meg :) Artig at du har vært i Bergen i ferien, håper du ikke regnet bort. Villa Ibsen kan jeg godt tenke meg å lese, så den har jeg notert meg. Booker holder jeg meg unna, (kanskje bortsett fra vinneren) vet at jeg tar helt av når det gjelder sånne utfordringer, så det er best at jeg passer meg for å bli hekta. Lykke til med neste lesemåned, håper det blir skikkelig dårlig lesevær :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Me regna nærmast vekk tysdagen, men mandag, onsdag og torsdag var det strålande sol. Eg har vore i Bergen fleire gonger i årenes løp, men første gong som voksen og med lyst til å utforske byen.

   Booker blir ein hekta på - eg tenker ofte kun 1001 og Booker når eg velger meg bøker så det blir litt travelt ;-)

   Nå bøtter det ned, men eg håper veret byr på meir enn regn. Begynte på jobb igjen i dag etter fire veker sommarferie, og sjølv om sølepytter er stor stas for ungane så blir eg ganske lei.

   Slett
 2. Du har hatt en fin lesemåned og ferie ser det ut til. Jeg ligger sånn bakpå med omtaler at jeg ikke har fått skrevet om de fra Lines lesesirkel eller Bokhyllelesingen på evigheter. Men jeg får jobbe med gjennom det selv om jeg skal som deg ha mest fokus på booker den neste måneden.

  Godt å høre at du hadde fine dager i Bergen og at været var sånn noenlunde.

  Håper du får en fin august måned og jeg ser frem til å lese Booker med deg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker, Beathe! Gler meg til fleire Booker-bøker med deg :-)

   Slett