Søk i denne bloggen

torsdag 31. desember 2020

Månadsoppteljing #66 | Desember i bøker

Desember var: Full av julemagi, julegaver, nisseluer, forventningsfulle barn, rampenissestreker og lys i mørke. Eg er meget svak for lys i husa eg går forbi i mørket tur-retur jobb, og det blir trist når det blir borte.

I desember har eg lest: Det er blitt tenkt fleire gonger dei siste dagane at dette året har eg lest for å overleve. Det er mykje kvantitet over kvalitet i leseåret 2020, og desember er intet unntak. Viss eg skal trekka fram ei bok må det vera memoarboka (første bind etter ryktene å dømme) til Barack Obama. Eg høyrte den på engelsk via Audible, og det var som å ha Obama ved kjøkkenbordet.

* Tom Erik Fure: Benny går igjen (Benny Bark #2) B
* Barack Obama: Et lovet land  L
* Charles Dickens: A Christmas Carol H
* Joe Biden: Promise Me, Dad. A Year of Hope, Hardship and Purpose L
* Carbone og Gijé (ill.): Velkommen til Pandoria (Spilledåsen #1) B
* Carbone og Gijé (ill.): Kyprians hemmelighet (Spilledåsen #2) B
* Carbone og Gijé (ill.): Jakten på opprinnelsen (Spilledåsen #3) B
* Carbone og Gijé (ill.): Den mystiske forsvinningen (Spilledåsen #4) B
* Lars Saabye Christensen: Min kinesiske farmor B
* Nikolai Gogol: The Night Before Christmas OTS
* Ali Smith: Autumn (Seasonal #1) L
* Nora Roberts: Dance Upon the Air (Three Sisters Island #1) K
* Anthony Trollope: Christmas at Thompson Hall and Other Christmas Stories OTS
* Diana Secker Tesdell (red.): Christmas Stories OTS
* Astrid Lindgren: Reven og nissen OTS
* Astrid Lindgren: Jul i stallen OTS
* Nora Roberts: Heaven and Earth (Three Sisters Island #2) K
* Tore Rem: Olav V. Den fremmede. 1903-1940 B
* Ali Smith: Winter (Seasonal #2) 1001 L

I desember fullførte eg ikkje: Eg hadde planer om fleire frå stabelen med bibliotekbøker, men dengang ei. Lesemojoen gjekk litt ned, men med ny Kindle fekk eg børsta støv av nokre gamle favoritter frå Nora Roberts. Ho er min go-to-forfatter når det butter imot.

I januar skal eg: Lese masse. Strukturere lesinga bittelitt meir enn i 2020.

XOXO

13 kommentarer:

 1. Nora Roberts har jeg ikke hørt om en gang, hun må sjekkes ut. Det er så gøy å se din lekne leseliste, fin blanding av jul, sakprosa, barn, kjente og helt ukjente forfattere :)
  Gleder meg til å følge deg videre i året som kommer, og ikke minst lesesirkelen, som jeg har litt overtenning på. Må bytte ut noen av bøkene, og det fordi jeg har lest dem alt for tidlig, og vil heller lese en til, enn å rote til leseplanen :)
  Godt nyttår Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nora Roberts er ein kjent amerikansk forfatter som skriver for det meste romanse-bøker, og har skrevet ein del krim under pseudonymet J.D. Robb. Eg har lest ho sidan tenåra då ho er ein typisk forfatter som dukka opp i vekeblada til mor der bøkene vart føljetongar.

   Eg gler meg til å følge deg og! Eg må verkeleg halde meg i skinnet for å ikkje lese alle bøkene med ein gong, samstundes veit eg at lesemojoen er best i begynnelsen av året så må bare gønne på.

   Du gir beskjed om kva du har lest når det passer deg, eg er tilgjengelig nesten 24/7 ;-)

   Riktig god nyttår, Tine!

   Slett
  2. Så kjekt å høre om Nora Roberts, romanse er ikke helt min "sjanger", men skjønner godt at du liker henne, når du har vokst opp med det hun har skrevet. Digger 1001-lesesirkelen, og fryder meg over at vi er mange som kan inspirere hverandre.
   Jeg skriker ut, hvis jeg ser at du ikke har fått med deg omtalen min :)
   Godt nyttår til deg også Elida!

   Slett
  3. Nora Roberts har stått i kioskhyllene (kiosklitteratur) siden 70-tallet og gjør det fortsatt på stativene inne og utenlands.Husker ikke om jeg har lest noe av henne, leste jo _littegrann_ sånt før i tiden, ikke så mye, men vet av de bøkene.
   De kan jo være gode i sin genre, men tvilsomt om du liker dem Tine. Men for all del, prøv, så får jeg høre:)

   Slett
  4. Bøkene til Nora Roberts er populære, men det er ikkje akkurat stor litteratur. Det var mitt første møte med voksen-litteraturen, og etterkvart er det blitt ho eg tyr til når eg trenger noko lettare.

   Slett
 2. Har lest 5 av disse, begge Smith blant annet. Kunne tenke meg å lese både Biden og Obama. Gleder meg til leseåret 2021 og krysser fingrene for at jeg får fullført lesesirkelen. Ser frem til å følge deg både her og på insta neste år.

  Godt nyttår,Elida! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg gler meg til å følge deg og i 2021, Beathe! Godt nyttår :-)

   Slett
 3. Nora Roberts har jeg heller aldri hørt om. Mange fine titler. ønsker deg god nyttår og godt lese år !

  SvarSlett
 4. Fin lesemåned dette. Misunner deg "Obama ved kjøkkenbordet";)
  Men selv om den skal være best på originalspråket, så tror jeg at jeg vil lese den på norsk. Satser på å skaffe den på nyåret en gang. Har ikke kommet i gang med den jeg lånte på Bookbites.

  Gleder meg til 1001-sirkel. Har januarboka på iPaden.:) Heldigvis er den kort, for den skal konkurrere med en del tykke bøker samt bibliotekbøker som skal hentes mandag.

  Ønsker deg et riktig godt nyttår Elida:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Obama ved kjøkkenbordet var ein høydare. Boka vil eg kjøpe etterkvart, men godt mogleg det blir på norsk. Har fruen på norsk så dei kan stå ilag :-) Så jillt at du gleder deg til 1001-sirkel, det gjer eg og.

   Slett
 5. Gratulerer med ny Kindle! :) Hvilken modell endte du på, og er du nøgd med den så langt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er fornøgd med ny Kindle. Ingenting galt med den gamle lesemessig, men batteriet føyk så snart eg tenkte på å lese noko. Den var riktignok 9 år då så var på tide. Eg endte på noko som heiter Amazon All-New Kindle 6" 8GB kjøpt hjå Power. Meget fornøgd med å kjøpe den i Noreg, og ikkje få den sendt frå USA som eg gjorde sist.

   Slett