Søk i denne bloggen

mandag 31. januar 2022

Månadsoppteljing #80 | Januar i bøker

Januar var: Meget bra! Fint vér store deler av månaden, og for meg som bruker beina tur-retur jobb betyr det ein heil del. Eg har fått gang på treningen etter nyttår. Ganske sikker på at det har rabla for meg når eg har kjøpt treningsbag (sekken min er for liten), bestilt treningsdagbok og kjøpt sportsklokke. Min tidlegare PT meinte det var rett før eg slutta med bøker og vart treningsinfluencer ;-) Men det gjer godt for både kropp og sjel.

I januar har eg lest: Eg har skrudd ned både lesetempo og bok-mål for 2022, og liker det. Utan at eg var klar over det så har det ubevisst stressa meg å lese så mykje i løpet av eitt år. Januar har bydd på lista under, og eg har levert ein stabel med bøker tilbake til biblioteket. Lydbøker har vore min beste venn denne månaden.

* Charles Dickens: The Pickwick Papers (lyd frå Storytel)
* Gabriel García Márquez: Ingen skriver til obersten (1001 bøker, lyd frå Audible)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone (lyd frå Storytel)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets (lyd frå Storytel)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (lyd frå Storytel)
* Charles Dickens: Pictures from Italy (BTCC-22, lyd frå Storytel)
* Hedvig Montgomery: Barnehageårene 2-6 år (lyd frå Storytel)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire (lyd frå Storytel)

I januar fullførte eg ikkje: Eg har begynt på Hanya Yanagiharas To Paradise og Frank Herberts Dune. Liker begge, og leser saaakte. Har og begynt på fjorårets Nobelprisvinner Abdulrazak Gurnahs Paradis og det går litt fortare.

I februar skal eg: Lese!

XOXO

6 kommentarer:

  1. Lykke til med treninga Elida:) Nei, man skal ikke la lesing bli stress.. men kan kjenne meg igjen tildels innimellom. Fordi jeg vil nå de målene jeg setter meg. Må presse meg litt.. Det er en hårfin balanse der. Noe press må til for å få ting- i alle noen, mer spesielle bøker- lest også.
    Høres ut som Gurnah ikke er av de tyngste? Kikka på bøkene hans på Ark forleden, det var salg, men ikke på dem da de er for nye, så jeg lot dem stå..
    Ønsker deg en fin februar:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Anita!

      Eg trur me alle må finne vår greie. Viss det hjelper for deg å presse deg litt for å nå mål så gjer du det. Det er dermed ikkje sagt at eg ikkje presser meg, men eg gjer det nå i mindre doser også får me sjå kor mange bøker eg ender opp med til slutt. Av erfaring veit eg at januar kan gå begge vegar. Dette året har det gått tregt, i fjor var eg nesten på 20-talet i antall bøker lest i januar.

      Abdulrazak Gurnah er ikkje lystig lesning, men det flyter godt på lydbok. Skal høyre Paradis og Etterliv i alle fall på Storytel.

      God februar, Anita!

      Slett
    2. Ja, enig i det. :)
      Kan tenke meg at afrikaneren ikke skriver om lystige ting..det har jeg vel sett på omslaget til bøkene, men kan jo være "godt" å lese på en måte lell.:) Flyter det på lydbok er det i alle fall ikke tungt skrevet.
      Takker:)

      Slett
    3. Det er forfriskende i min lesekvardag at ikkje alle har det så greit ;-)

      Slett
  2. Du prøver å bli bitt av en ny basill altså? jeg prøver hvert år å få fart på beina og lese mindre, men det har ennå ikke lykkes. Fin haug av bøker du har lest, befriende fritt for årets nyheter :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg blir ikkje heilt bitt, men ønske om å bli sterkare i kroppen står ved lag snart eitt år etter oppstart:-)

      Eg har ei av årets nyheter på gang, Hanya Yanahagihara-boka vart gitt ut rett etter nyttår. Elles er det befriende fritt :-)

      Slett