Søk i denne bloggen

tirsdag 1. februar 2022

Lesesirkel 1001 bøker | Forfattar frå Afrika


Det er 1. februar, og tid for årets andre kategori i lesesirkelen. Kategorien i februar er Forfattar frå Afrika, og eg er ganske snill om forfattaren er fødd på kontinentet og har flytta eller andre årsaker. Eg har lånt egyptiske Naguib Mahfouz' Midaq Alley og satser på kryss her og der.

Eg vil i år som i fjor sjekke i det stille om boka du har valgt er på den offisielle lista, og mi liste er finsjekket og oppdatert så bruk gjerne den. Eg håper dykk set pris på at eg sjekker boka/bøkene dine, og eg ser og det er liv i emneknaggen #elidas1001lesesirkel på Instagram. I begynnelsen av oktober i fjor laga eg ei gruppe på Goodreads for lettare å få beskjed om kva den enkelte har lest i sirkelen. Bruker du Goodreads, men er ikkje medlem av gruppa og har lyst til det så gi beskjed så kan det ordnes!

Eg set stor pris på eit vink om du har lest i dei ulike kategoriane for sjølv om eg er (i mine auge) ekstremt god til å sjekke ulike sosiale medier så er det ikkje alt eg får med meg. Spør og grav om du lurer på noko, og premiering blir det garantert! God lesnad!

XOXO

Deltakere i sirkelen:

6 kommentarer:

 1. Bestilte Burgers datter av Nadime Gordimer nettopp nå, håper de finner den frem til jeg ankommer biblioteket i 19-tiden :) Det blir min februarbok.

  SvarSlett
 2. Prøver meg på Vanære av J.M. Coetzee igjen:)

  SvarSlett
 3. Her har jeg satset i blinde og bestilt Tsitsi Dangarembgas "Nervous Conditions" på biblioteket. Det eneste bokhylla hadde å by på som nesten kunne være innenfor var Doris Lessing, men når jeg leser så lite ikke-vestlig litteratur og stadig har ambisjoner om å gjøre noe med det, er det greit å benytte anledningen og velge noe litt mer spenstig enn hvit, britisk kolonialist...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du har satsa! Ei av mine venninner meiner at det beste utgangspunktet for ei bok er når du veit minimalt om den, og det virker som det passer for ditt valg. Gler meg til å høyre meir om korleis leseopplevinga blir :-)

   Slett
 4. Hei Elida :-)

  Jeg har lest Purpurfargen av Alice Walker for jan og Michael K-Hans liv og tid av J.M.Coetzee for februar.

  SvarSlett